Ytong: BW Terraces

Za izgradnju ekskluzivne stambene zgrade „Plot 17a“ u okviru „Beograda na vodi“ biće korišćeni i Xella materijali YTONG i Multipor, a kompletan završetak radova najavljen je za oktobar 2021. godine.

Objekat „Plot 17a“ nalazi se na jednoj od najatraktivnijih lokacija u okviru „Beograda na vodi“, budući da je zgrada smeštena u prvom redu do reke, sa predivnim pogledom na reku Savu i unutrašnje dvorište.

Zgrada će imati 17 spratova, 132 stana i 163 parking mesta, a biće visoka 60 metara. Svaki detalj ovog stambenog objekta, kao i celog kompleksa „BW Terraces“ kojem pripada „Plot 17a“, pažljivo je dizajniran kako bi budućim stanarima omogućio maksimalan komfor i kvalitet života.

Vrhunski kvalitet očekuje se i od same gradnje, pa su za građevinske materijale odabrani i Xella brendovi. Tako će za gradnju ovog objekta biti korišćeni Ytong Fono blokovi debljine 25 cm, Ytong Interio debljine 10 cm, potom Ytong Design debljine 7,5 cm, kao i Multipor termoizolacione ploče iste debljine. Navedeni Xella asortiman biće korišćen na pozicijama između stanova, potom za pregradne zidove u okviru stana, ali i za termiku na erkerima.

Projektant navedene zgrade je kompanija „RMJM“, izvođač radova „Starting“, dok je investitor „Belgrade Waterfront“. Zanimljivo je da je kao inspiracija za ovaj projekat poslužio legendarni neovavilonski kralj Nabukodonosor II, koji je sagradio čuvene Viseće vrtove za svoju ženu, kraljicu Semiramidu.

Podeli:

   

Sadržaj