Xella Srbija tradicionalno zlatni sponzor ICEC takmičenja

Kompanija Xella je i ove godine kao zlatni sponzor, podržala ICEC (International Civil Engineering Competition) međunarodno takmičenje studenata građevinskih fakulteta, shvatajući važnost okupljanja studenata kako bi im se približili realni inženjerski problemi i kako bi se razvilo kritičko razmišljanje prilikom rešavanja izazova u praksi.

Lokalna faza internacionalnog takmičenja za studente sa Građevinskog fakulteta u Beogradu, održala se  09. aprila 2023. godine pod okriljem IACES (International Association of Civil Engineering Students) – LC Belgrade.

Takmičari i studenti iz organizacije su najpre imali priliku da čuju zanimljiva predavanja predstavnika kompanija koje su podržale takmičenje.

Ispred kompanije Xella, project manager i BIM koordinator Aleksandar Đikanović, održao je prezentaciju o inovativnim Xella sistemima gradnje, a studentima poželeo puno sreće u rešavanju praktičnog zadatka koji se ticao upotrebe softvera za projektovanje, pravljenje i sklapanje modela od zadatih materijala.

Kreativnost i znanje u praksi, studenti su pokazali u timovima od troje, u rešavanju izazova iz oblasti konstrukcija, materijala i hidrotehnike. Izazove su osmislili, predstavili i ocenjivali profesori i asistenti Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Pobednički tim pored osvojene nagrade, imaće priliku da se takmiči sa kolegama iz inostranstva u finalnoj fazi takmičenja!
Ove godine, planirano je da se finalna faza takmičenja održi u Portu, Portugal, sredinom jula 2023. godine.

Podeli:

   

Sadržaj