Xella Srbija pomera granice održivosti i u sferi transporta [Video]

Korporativna kultura kompanije Xella oduvek se zasnivala na održivosti, inovativnosti i zaštiti životne sredine. Naša kontinuirana težnja smanjenju štetnih uticaja u građevinskom sektoru, rezultirala je brojnim primerima dobre prakse.

Ovog puta, Xella Srbija, pomera granice održivosti i ponosno trasira ekološki način transporta svojih proizvoda.

Xella građevinski materijal je po prvi put vodama Dunava dopremljen iz Srbije do Rumunije.

Silka kalcijum silikatni blokovi i Silka kalcijum fasadna opeka su iz proizvodnog pogona u Apatinu dopremljeni u luku Bogojevo, gde je izvršen utovar na brod. Krajnja destinacija Silka blokova bila je živopisan rumunski gradić Đurđu.

Na teretni brod koji je isplovio 22.aprila, ukupno je utovareno 906 paleta Silka blokova, što je ekvivalentno količini od 38 kamiona. Nakon 6 dana i pređenih 847 km, koliko iznosi razdaljina između ove dve luke, isporuka je pristigla u Rumuniju.

Ovaj jedinstveni Xella projekat ovakvog tipa organizovan je po prvi put u našoj zemlji i regionu, i realizovan je zahvaljujući snažnoj saradnji Xella Srbije i Xella Rumunije.

Optimizacija transportne mreže je još jedan od načina za smanjenje emisije CO2 i očuvanje životne sredine, stoga će Xella Srbija, u skladu sa svojom korporativnom strategijom, nastojati da se ovakav vid transporta i u budućnosti praktikuje.

Projekat u brojkama:

  • Ukupan broj paleta: 906
  • Ukupna isporuka ekvivalentna broju kamiona: 38
  • Ukupna zapremina isporuke: 550 m3
  • Ukupna ušteda CO2: 64,3% manje CO2 u odnosu na drumski saobraćaj
  • Ukupna razdaljina luka u km: 847

Podeli:

   

Sadržaj