Xella sistemska rešenja za zvučnu izolaciju u stambeno-poslovnom kompleksu „ZepTerra“

Prestonica Srbije uskoro će biti bogatija za još jedan moderan poslovno-stambeni kompleks. Na Novom Beogradu, u Bloku 65, između Bulevara heroja sa Košara i Ulice Tadije Sondermajera, polako raste mini-naselje „ZepTerra“.

Realizaciju projekta investira čuvena kineska kompanija „Yihai Properties Group“, koja je do sada izgradila  više od osam miliona kvadratnih metara širom sveta, a sada, posle brojnih zdanja širom Kine i Amerike, gradi stambeno-poslovni kompleks „ZepTerra“ na najatraktivnijoj lokaciji u srpskoj prestonici.

Kompleks „ZepTerra“ čine četiri lamele, sa 227 stanova različitih struktura – od dvosobnih do petosobnih. Svaki stan projektovan je kao moderan i funkcionalan prostor za život, izuzetne udobnosti i sofisticiranog dizajna. Prefinjen i savremeni izgled karakteriše sve „ZepTerra“ stanove, pogodne za potrebe porodica sa decom, mladih parova i poslovnih ljudi koji su u stalnom pokretu.

Investitor je posebnu pažnju posvetio materijalima od kojih se gradi kompleks. Imperativ je da budući stanari kompleksa žive u zdravim, bezbednim i komfornim domovima, stoga su Xella materijali prepoznati kao pravo rešenje. Koncept modernog stanovanja podrazumeva nivo komfora kome, između ostalog, u značajnoj meri doprinosi odgovarajuća zvučna izolacija.

Iz pomenutog razloga investitor je imao visoke zahteve kada je reč o zvučnoj izolaciji, pa je kao najadakvatnije rešenje odabrao Xella sistemska rešenja i to Silka kalcijum silikatne blokove, Ytong Fono blok u kombinaciji sa Multipor pločama,  na pozicijama stan-stan, stan- hodnik i unutar stambenih jedinica. U objekat će biti ugrađeno 3000m3  Xella materijala.
Izvođač radova je Yihai Properties Group, projekat potpisuje Mašinoprojekt Kopring AD, a završetak izgradnje se očekuje u decembru 2021. godine.

Podeli:

   

Sadržaj