logo

Xella: Divča Winter Trail

Ponosni na našeg kolegu Stefana Stamenkovića i njegov izvanredan uspeh u Divča Winter Trail trci.

Na Divčibarama, na planini Maljen, 19. marta je održana planinska trka u prirodi, DIVČA WINTER TRAIL u organizaciji West Serbia Trail udruženja. Broj učesnika na događaju ove godine je bio blizu 300. Učestvovali su takmičari iz svih delova Srbije, a trka je postala veoma popularna zbog posebnog, zimskog ambijenta.

Staza u dužini od 15km i ukupne elevacije 650+ metara, bila je tehnički veoma zahtevna. Najteži delovi su bili, uspon na samom početku, uz ski stazu koji je iznosio 163m elevacije na 800m staze, treći uspon od 281m elevacije, i dva silaska od 2.28km i 760m.

Snežni vremenski uslovi u kojima se ova trka već tradicionalno organizuje, iziskuju kvalitetnu opremu. U konkurenciji od 300 učesnika, Stefan je uspešno završio trku i zasluženo postao dobitnik jedne od medalja.

Stefan Stamenković ima 29 godina, i zaposlen je u kompaniji Xella Srbija od 2020. Ovom sportskom disciplinom uspešno se bavi već 6 godina. Učesnik je brojnih trka od kojih posebno izdvaja Beogradski polumaraton.

„Bavljenje ovim sportom traži dosta odricanja jer je potrebno trenirati 5-6 puta nedeljno. Ove godine očekujem da donesem bar jednu medalju više nego prošle“- izjavio je Stefan.

Kompanija Xella je sa velikim zadovoljstvom pružila podršku za Stefanovo učešće. Zajedno negujemo društvene vrednosti i propagiramo sport, prirodu, avanturistički duh ali i pomeranje sopstvenih granica izdržljivosti.

Podeli:

   

Sadržaj