17. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

Ovogodišnje, 17. izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture – BINA 2022 održava se od 26. maja do 7. jula.

U fokusu manifestacije biće predstavljanje aktuelnih konkursa za grad Beograd (2021/2022) i Nagrada Evropske unije za savremenu kulturu – „Mis van der Roe“ (2022) na reprezentativnim izložbama u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograd.

Interaktivnim pristupom, BINA će približiti javnosti aktuelna dešavanja na arhitektonskoj sceni, koja će uticati na fizionomiju i budućnost života i izgleda gradova kod nas i u svetu. Brojne izložbe, predavanja i tematske šetnje predstaviće kvalitetna ostvarenja koja su realizovana u oblasti arhitekture, s posebnim osvrtom na Beograd i region.

U petak, 3. juna održan je Seminar “Arhitekti / Projektanti / Praktičari” u okviru programa 17. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, u Kalemegdan Business Centru.

Kompaniju Xella, koja već tradicionalno učestvuje na BINA, predstavio je Aleksandar Đikanović, Project manager i BIM koordinator. Kroz svoju prezentaciju „Xella premium rešenja“, Đikanović je govorio o prirodnim materijalima kompanije Xella koji su osmišljeni da odgovore svim izazovima savremene arhitekture i građevinarstva i istakao značaj održive gradnje.

Posebnu pažnju je posvetio aktuelnom pitanju zvuka i zvučne izolacije u stanogradnji i u fokus stavio Silka proizvode kao odgovor i najsavremenije rešenje kako za projektante, tako i za investitore i krajnje korisnike.

Podeli:

   

Sadržaj