Upravna zgrada Gold gondole na Zlatiboru gradi se Ytong blokovima

Zlatiborska Gold gondola za veoma kratko vreme postala je ne samo najveća atrakcija, već i pravi turistički zamajac čitavog regiona. Sa svojom trasom dugom skoro 9 kilometara, najduža panoramska gondola na svetu, turistima pruža jedinstven doživljaj i neverovatan pogled na živopisne pejzaže Zlatibora.

Ljubitelji zabave i rekrecije na otvorenom, imaće priliku da ove zime sa prvim snegom iskuse nove zimske čarolije i uživaju u brojnim inovativnim sadržajima.

U toku je izgradnja upravne zgrade Gold gondole u kojoj će biti smeštene poslovne prostorije, restoran i biletarnica. Naizgled veoma atraktivna građevina, visine 11,5 metara i dužine 32 metra, krasiće početnu stanicu u kojoj će pored dela za prodaju karata, biti i prateći sadržaji, trgovinsko-ugostiteljski i pomoćni objekti.

Upravna zgrada koja će se nalaziti u sklopu početne stanice, koristiće solarnu energiju za svoje funkcionisanje, dok se idejnim projektom težilo ka očuvanju prirodnog ambijenta kako bi se svi sadržaji što bolje uklopili u izgled buduće upravne zgrade.

Za izgradnju objekta korišćeni su proizvodi iz Xella asortimana i to: Ytong Classic blokovi 25,20cm, Ytong Interio pregradni blokovi 10,12,15cm, Ytong Designe univerzalne ploče 5 i 7.5cm.

Upotreba visokokvalitetnih i prirodnih materijala kompanije Xella koji ispunjavaju sve standarde savremene arhitekture, osigurava jednostavnu i brzu gradnju, manje opterećenje konstrukcije i visoku otpornost na požar. Ekološki Xella materijali kao savremena građevinska rešenja obezbeđuju gradnju praktično bez šuta, a klasa A1 negorivosti koju poseduju, dodatne su prednosti zbog kojih su Xella sistemi idealno rešenje za ovaj tip gradnje.

Investitor objekta je opština Čajetina, a izvođač firma Stan project. Završetak radova očekuje se do kraja godine, kada će turiste u predstojećoj zimskoj sezoni sačekati znatno komforniji uslovi na početnoj stanici Gold gondole.

Podeli:

   

Sadržaj