Solarne elektrane

Sa velikim zadovoljstvom, najavljujemo naš najnoviji projekat posvećen smanjenju emisije CO2 i očuvanju životne sredine.

U skladu sa našom korporativnom strategijom, želimo da naše poslovanje ima održivo, stabilno i efikasno napajanje zasnovano na solarnoj energiji kao resursu koji je obnovljiv i sasvim sigurno predstavlja budućnost čiste električne energije.

Težnja nultoj emisiji Co2 ilustruje našu ekološku svest, duboko utkanu u sve aspekte kompanije.

Posvećeni očuvanju životne sredine za buduće generacije i podsticaju ekolološke proizvodnje, prepoznali smo priliku za uštedu energije i smanjenje emisije štetnih gasova primenom čiste i gotovo neicrpne energije iz obnovljivih izvora.

Za naše proizvodne potrebe, kompanija Resalta razviće krovnu solarnu elektranu snage 1MV u okviru prozvodnog pogona kompanije Xella u Vreocima, a zatim obezbediti rad i održavanje u periodu od 15 godina, na osnovu specifičnog ESCO modela.

Tokom godina, solarna elektrana Xella Srbija će:

  • Proizvoditi godišnje preko 1.177 MVh čiste električne energije
  • Pomoći da se neutrališe više od 17.000 tona emisije CO2

Nova solarna elektrana potvrđuje snažnu posvećenost kompanije Xella Srbija održivosti i društvenoj odgovornosti.

Našim primerom i iskustvom još jednom nastojimo da doprinesemo podizanju svesti ostalih kompanija kao i individualnih korisnika o upotrebi solarne energije i očuvanju zdrave životne sredine, jer brinemo o budućim generacijama.

Podeli:

   

Sadržaj