Silka blokovi osigurali zvučni komfor stambenog kompleksa Lastavice

Stambeno – poslovni kompleks „Lastavice”, gradi se u novobeogradskom Bloku 58, na površini  od 69.100 m2.

Moderno koncipiran kompleks “Lastavice” čine dve ugaone lamele, projektovane u formi latiničnog slova L, kao dve nezavisne celine. Svaka ponaosob se sastoje od tri podzemne etaže sa garažama, prizemlja na kome se nalaze lokali, devet spratova sa tipskim stanovima i jedan izdvojen sprat sa penthausima.

Funkcionalna i moderna arhitektura nameće se izraženom horizontalnošću na fasadi, čime se projekat na savremeni način uklapa u gradnju starog jezgra Novog Beograda.
Izbor savremenih i kvalitetnih materijala i primena adekvatnih sistemskih rešenja, ispunjavaju visoke standarde u  pogledu gradnje.
Dodatna upotreba prirodnih i ekoloških Xella materijala, doprinosi da se ovaj urbani i funkcionalni objekat lako i jednostavno uskladi sa okruženjem.

Fasadni zidovi dizajnirani su u duhu funkcionalne savremene arhitekture, a objekat je projektovan u energetskom razredu “B”, uz akcenat na izuzetnu zvučnu izolaciju.

Visok nivo zvučne izolacije između stanova je postignut upotrebom Silka 200NF blokova, tradicionalnog materijala za gradnju, koji ne samo da zadovoljava aktuelne zakonske propise u pogledu zvučne izolacije, već ih i značajno nadmašuje. Najvažnija karakteristika Silka blokova jeste izuzetna zvučna izolacija i do 58 dB, što je znatno iznad preporučenih vrednosti.

Silka kalcijum silikatni blokovi kompanije Xella, proizvedeni od prirodnih mineralnih sirovina, negorivi (klasa A1), otporni na vremenske uslove, čvrsti i trajni, predstavljaju sistemsko rešenje za izgradnju različitih vrsta objekata prema najvišim standardima moderne i održive gradnje, posebno na pozicijama na kojima postoje povećani zahtevi za zvučnom izolacijom.
Osim izuzetnog zvučnog komfora, dodatnu stabilnost i trajnost objekta osiguraće i upotreba Ytong blokova u više dimezija.

Uz sve pogodnosti koje nudi stanovanje u kvalitetnoj gradnji koju potpisuje kompanija UDI, pažnju budućim stanarima privlače i uređene zelene površine sa prostorom za igru i rekreaciju, brojni zabavni sadržaji u okruženju i laka komunikacija sa ostalim delovima grada.

Završetak izgradnje kompleksa “Lastavice” planiran je za kraj 2025.godine.

Podeli:

   

Sadržaj