logo

Održan međunarodni kongres studenata građevinarstva u Beogradu

U svečanoj sali Univerziteta u Beogradu, od 3. do 10. oktobra održan je ACCESS – međunarodni akademski kongres studenata građevinarstva, koji je okupio preko 70 učesnika iz celog sveta.

Da je lider u umrežavanju akademije i prakse, domaćih i stranih inženjera, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu pokazao je i ovog puta. Lokalni komitet Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES iz Beograda imao je čast i privilegiju da bude domaćin međunarodnog akademskog kongresa ACCESS 2021, i uz to, proslavi tridesetogodišnjicu svog postojanja.

IACES (International Association of Civil Engineering Students) je međunarodno udruženje studenata građevinskih fakulteta osnovano septembra 1989. godine u Delftu. Kroz nekoliko godina je kontakt bio ostvaren sa više od 50 univerziteta širom Evrope, a danas IACES broji članove iz celog sveta uključujući 23 lokalna komiteta u Evropi, Aziji i Africi, kao i više od 30 lokalnih komiteta u Srednjoj i Latinskoj Americi. Kao takvo, ovo udruženje predstavlja mrežu koja povezuje studente građevinarstva širom sveta.

Za vreme trajanja kongresa studenti građevinarstva i drugih tehničkih nauka imali su prilike da prisustvuju brojnim stručnim predavanjima. O strukovno i akademski važnim temama govorili su profesori Građevinskog fakulteta u Beogradu.

Ispred kompanije Xella Srbija, kao jednog od pokrovitelja kongresa, Project Manager Aleksandar Đikanović, održao je prezentaciju budućim mladim inženjerima o savremenim građevinskim materijalima i sistemskim rešenjima.

Podeli:

   

Sadržaj