Novi hotelsko turistički kompleks Fruške Residence gradi se Xella materijalima [Video]

Fruške terme, smeštene u banji Vrdnik, uskoro dobijaju još 144 apartmana podeljenih u dve lamele, kao i otvoreni bazenski kompleks sa vodenim parkom.

Nakon izgradnje hotela Fruške terme 2019. godine sada je na red došlo proširenje smeštajnih kapaciteta ali i zabavnih sadržaja. Trenutno se u neposrednoj blizini hotela grade apartmani Fruške Residence kao i bazenski kompleks.

Apartmani „Fruške Residence“ će funkcionisati kao zatvoreni kompleks, sa obezbeđenjem, centralizovanom recepcijom i centralizovanim facility managementom.

Lamela A – Gorocvet

Lamela A, nazvana je po cvetu sa Fruške gore – Gorocvet, a u pitanju je višeporodični stambeno-poslovni objekat, površine 11.213 m2.

Investitor ovog dela hotelskog kompleksa je Acini iz Novog Sada, dok je izvođenje radova povereno firmi Gra-Vet iz Veternika. Prema projektu, objekat će imati recepciju i 80 apartmana.

Lamela B – Orhideja

Lamela B, takođe planirana kao višeporodični stambeno-poslovni objekat, smeštena je bliže hotelu Fruške terme, a dobila je ime Orhideja.

Investitor objekta je novosadska kompanija Promont Group, dok radove izvodi Best izgradnja, takođe iz Novog Sada. Orhideja će imati 66 apartmana i prostiraće se na površini od 9.204m2.

Xella premium sistemi gradnje

Kompleks apartmana biće izgrađen od savremenih i ekoloških Xella materijala, koji će osigurati vrhunski kvalitet gradnje. U cilju brzog izvođenja, a koje garantuje najviše tehničke standarde zvučne i termo izolacije, korišćeni Xella materijali:

Na pozicijama fasadnih i pregradnih zidova, na obe lamele, biće ugrađeno oko 4.000 kubnih metara Xella materijala.

Promont Group i Best izgradnja takođe su angažovani i na projektu izgradnje zabavnog parka i otvorenih bazena uz hotelsko-turistički kompleks Fruške terme. Na najvišoj poziciji nalaziće se panoramski bazen sa staklenim zidom, a nešto niže pozicioniran je plivački bazen.

Arhitektonsko rešenje za sva tri objekta potpisuje novosadski biro DBA (Đorđe Bajilo Arhitekti). Izgradnja je započeta prošle jeseni, a završetak radova se očekuje pred prvomajske praznike (bazenski kompleks), odnosno krajem oktobra (apartmani).

 

Podeli:

   

Sadržaj