Nestlé gradi novu fabriku u Surčinu

Kompanija Nestlé, koja u Srbiji posluje već 17 godina, otpočela je izgradnju nove fabrike u Surčinu. Novi proizvodni pogon prostiraće na 18.000 kvadratnih metara.

Fabrika Kompanije Nestle

Iz kompanije Nestlé, navode da je u pitanju izgradnja najmodernije fabrike u skladu sa zelenim standardima.

Kao društveno odgovorna kompanija, Nestlé ističe da se fokus poslovanja fabrike ogleda u izuzetnoj posvećenosti ostvarenju takozvanog nultog uticaja na zaštitu životne sredine. Zato ne čudi da je izbor investitora za izgradnju upravo Ytong materijal, koji odgovara svim standardima zelene i održive gradnje.

Prilikom izgradnje ovog fabričkog postrojenja korišćeni su Ytong Classic blokovi 25 i 20 cm, na pozicijama unutrašnjih zidova, pa će tako u još jedan značajan projekat u našoj zemlji biti primenjeni proizvodi iz Xella asortimana.

Brzina zidanja, manje opterećenje konstrukcije i visoka otpornost na požar (klasa A1) su glavne prednosti Ytong Classic blokova koji predstavljaju optimalan materijal za izradu konstruktivnih zidova svih tipova objekata.

Svoju primenu često nalaze u izgradnji industrijskih objekata, te su sve češći izbor investitora i projektanata širom Srbije.

Fabrika Kompanije Nestle

„Gradimo fabriku koja je ekološki prihvatljiva po današnjim standardima“, istakla je Marjana Davidović, generalna direktorka kompanije i podsetila da je Nestle među prvim kompanijama koje u Srbiji imaju sertifikat da proizvode bez uticaja na životnu sredinu.

Fabrika će koristiti obnovljivu energiju iz hidroelektrana, neće proizvoditi komunalni otpad i svu otpadnu vodu tretiraće na licu mesta u sopstvenom postrojenju za preradu otpadnih voda.

Projektant ovog industrijskog postrojenja je Dizajn Arhitektura, a izvođač radova Crna trava gradnja.

Fabrika Kompanije Nestle

Završetak izgradnje i početak proizvodnje u novoj fabrici planiran je za poslednji kvartal tekuće godine a opredeljenje da se u izgradnji fabrike koriste upravo Ytong blokovi još jedan je dokaz da se karakteristike Xella proizvoda prepoznaju u domenu svih tipova gradnje.

Podeli:

   

Sadržaj