Međunarodno takmičenje „Xella Kids“: Nagrađen Ognjen Maksimović iz Srbije

Ognjen Maksimović jedan je od dobitnika specijalne nagrade na međunarodnom takmičenju „Xella Kids“ u uzrastu dece od 2 do 5 godina.

Ognjen je zaslužio nagradu zahvaljujući svom crtežu kojim je ilustrovao kako izgleda bezbedan rad u kompaniji „Xella“ i tako se našao među pet dobitnika specijalnih nagrada u svom uzrastu. On je prikazao značaj radnog odela i zaštitne opreme tokom proizvodnje Ytong blokova u fabrici u Vreocima i tako ukazao na jedan od najbitnijih aspekata bezbednosti na radu.

Međunarodno takmičenje „Xella Kids“ namenjeno je deci širom Evrope čiji roditelji rade u kompaniji „Xella“, a mališani su pozvani da crtaju, fotografišu ili snime kako izgleda bezbedan rad njihovih roditelja na radnom mestu.

Sigurnost na radu svih zaposlenih i njihov bezbedan svakodnevni povratak kući nalazi se na vrhu prioriteta u kompaniji „Xella“. Stoga je i celo takmičenje održano pod sloganom „Safe work. Safe life“ jer sigurno radno okruženje utiče i na privatni i porodični život svih zaposlenih.

Zbog toga je cilj takmičenja da promoviše značaj brige o svakom zaposlenom radniku u našoj kompaniji, ali i da motiviše decu da na kreativan način prikažu svoje roditelje tokom obavljanja svakodnevnog posla. Na taj način deca od najranijih uzrasta bolje upoznaju posao svojih roditelja, stiču svest o značaju bezbednog radnog okruženja, a ujedno razvijaju i prave porodične vrednosti i privrženost svojoj porodici.

Čestitamo Ognjenu Maksimoviću na zasluženoj nagradi, ali i svim ostalim učesnicima iz Srbije i drugih evropskih zemalja.

Imena svih pobednika i više detalja o ovom međunarodnom takmičenju možete pronaći na stranici Xella Kids.

Podeli:

   

Sadržaj