Let’s Talk Safety sa Xella prodajnim timom

Kako podići svest o bezbednosti na radu na zanimljiv i praktičan način? Interesantan izazov sa kojim se prodajni tim Alpe Adria savršeno snašao.

28 kolega iz prodajnog tima odazvali su se pozivu Roberta Vujnovića CSO Xella Alpe Adria i Dragana Lazića CEO SEE, da učestvuju na događaju Let’s Talk Safety koji je bio posebno prilagođen za prodajni tim.

Ova radionica je takođe još jednom podsetnik o važnosti bezbednosti za sve u Xelli – bilo da je reč o proizvodnji, administraciji ili, u ovom slučaju, našim prodajnim kolegama koji rade na terenu.

Radionicu je otvorio Dragan Lazić, uputivši jasnu poruku da je bezbednost osnovna vrednost u kompaniji Xella. Učesnici su zatim razgovarali o nedavnoj nesreći koju je jedan od njihovih kolega imao na gradilištu.

Robert je naglasio hitnost u rešavaju problema bezbednosti: „Jedan od nas je povređen. Ne bi trebalo da čekamo da se povreda dogodi kako bi unapredili našu bezbednost na radu. Hajde da se pobrinemo danas, da i sutra ostanemo bezbedni.“

Tim je aktivno učestvovao u radionici uočavanja rizika, počevši od teorijskog uvoda u rizike na gradilištu do zajedničke diskusije uživo. Potom je usledila poseta gradilištu gde su kolege iz prodaje primenile svoje novostečene veštine uočavanja rizika u praksi.

U malim grupama oni su detaljno pregledali gradilište i bili iznenađeni kada su otkrili da se mnogi ranije neopaženi rizici tamo mogu naći.

Dan je završen tako što su kapiteni timova predstavili uočene rizike i zajednički izneli bezbednosnu strategiju Xella Grupe.

„Opremljeni ovim novostečenim veštinama uočavanja rizika, uvereni smo da će naše kolege ostati bezbedne. Ali naša posvećenost se tu ne završava – sledeća radionica o bezbednosti će uslediti u vidu događaja Safe Driving “, zaključuje Nikola Šukalo, SEE EHS manager.

„Nastavimo da negujemo kulturu u kojoj bezbednost nije samo briga na radnom mestu već sastavni deo našeg svakodnevnog života. Ovakve inicijative jačaju našu posvećenost i doprinose shvatanju onoga što mi u Xelli podrazumevamo pod ’safe work.safe life’ – istakao je Dragan Lazić “.

Podeli:

   

Sadržaj