Kompanija Xella Srbija, članica EAACA

Kompanija Xella Srbija,  lider na polju inovativnih, održivih i energetski efikasnih građevinskih rešenja, zvanično je postala član Evropskog udruženja autoklaviranog porobetona.

Više od deceniju i po, kompanija Xella transformiše sliku industrije građevinskih materijala u Srbiji. Svojim jedinstvenim rešenjima za gradnju i izolaciju konstantno pomera granice i nastoji da ekološkim proizvodima doprinese energetski efikasnoj i održivoj gradnji.

U svetu koji se brzo menja, mi u kompaniji Xella Srbiji znamo da su inovativnost, kvalitetna gradnja i ekološki standardi, dobitna kombinacija savremene građevinske industrije i primer dobre arhitekstonske prakse.

Evropska asocijacija autoklaviranog porobetona prepoznala je ambicije i cijeve održivog razvoja naše kompanije.Osnovano 1988. godine, Evropsko udruženje autoklaviranog porobetona(EAACA) promoviše interese proizvođača porobetona(AAC) i njihovih nacionalnih udruženja širom Evrope.EAACA je glas industrije porobetona na evropskom nivou i ističe sve prednosti koje ovaj građevinski materijal čine idealnim za ekonomične, održive i visoko energetski efikasne zgrade. Udruženje okuplja članove iz 18 zemalja koji posluju na više od 100 prozvodnih lokacija sa godišnjom proizvodnjom od oko 16 miliona m3 porobetona.

Članstvo u EAACA, za nas je jasan podsticaj za dalji razvoj i unapređenje naših proizvoda i ESG strategije. Kao član ovog udruženja, nastojaćemo da budemo istrajni u svim izazovima sa kojima se suočavamo i ponosni na činjenicu da naši materijali pomažu u izgradnji održive budućnosti.

“Održive navike svih nas potrebne su našoj planeti više nego ikada ranije i to je jedna od korporativnih vrednosti koja se visoko ceni u kompaniji Xella Srbija. Stoga je jedna od prepoznatljivih karakteristika svih naših proizvoda upravo zaštita životne sredine kroz ekološku, energetski efikasnu i održivu gradnju” – istakla je Jelena Stanojević, menadžer proizvoda kompanije Xella Srbija.

Podeli:

   

Sadržaj