Kako Xella pokreće inovacije [Video]

Kompanija koja gleda u budućnost oslanja se na posvećenost svojih zaposlenih. Xella promoviše svoje ideje u dobro osmišljenom sistemu inovacija. Svake dve godine, dodeljuje se nagrada za inovacije za najbolje interne ideje.

Inovativne kompanije imaju holistički pristup, ne samo u razvoju proizvoda, već i u načinu na koji posluju. U isto vreme, strategije inovacija zahtevaju napredne ideje, agilnu saradnju i besprekorno izvršenje. Nove ideje se ne mogu realizovati bez odlične mreže kupaca, istraživačkih instituta, univerziteta i drugih kompanija u građevinskoj industriji – ali ipak sve potiče od inspirativnih inovacija kompanije Xella i stručnosti njenih zaposlenih.

Inovativna snaga je okosnica kompanije Xella

Xella inovacioni procesi su sistematski osmišljeni da uvaže svaki predlog i da podstaknu širok spektar ideja. Uz pomoć sektora za inovacije, Xella osigurava da se nove ideje objedinjuju i inkorporiraju u procese donošenja odluka. Na ovaj način se svaki predlog ispituje, a novi pristupi i najbolja praksa idu ruku pod ruku.

Nagrada za inovacije prepoznaje najbolje ideje svojih zaposlenih

Kako bi iznova podstakla sopstvenu inicijativu zaposlenih, Xella od 2007. godine, internom nagradom kompanije, nagrađuje najbolje inovacije. Svake dve godine odaje se priznanje kreativnim i novim rešenjima zaposlenih. Interni žiri dodeljuje nagradu najboljim idejama u kategorijama „Proizvod/rešenje“, „Održivost“ i „Digitalizacija“. Kategorija „Zvezda u usponu“ takođe odaje priznanje za inovacije koje su još uvek u fazi ideje ili nekoj drugoj fazi procesa inovacije.

Od najsavremenije opreme za gradilište do virtuelnih alata

Jedna od inovacija koja je uključena ove godine, je 100 % biorazgradiva Ytong polica, koja je razvijena u Srbiji. Napravljena je od recikliranih celuloznih vlakana, pruža dovoljno prostora za alate i brošure i daje brendu veću vidljivost na prodajnim lokacijama. Brojne ideje se razvijaju u saradnji sa odgovarajućim kupcima: Mini dizalica „Spider“, koja je razvijena u Poljskoj, pruža podršku za komplikovane konstrukcije ispod plafona. Mini dizalica nosi masu do 250 kilograma na visinu veću od četiri metra i istovremeno se sklapa tako kompaktno da jednostavno prolazi kroz ulazna vrata. Ova inovacija je dobila aktuelnu nagradu u kategoriji „Proizvod/rešenje“.

Neki projekti služe i za unapređenje saradnje unutar Xella Grupe sa kupcima. Među prijavljenim projektima ove godine bio je i jedan iz Češke, koji virtuelnu komunikaciju podiže na viši nivo: Ovde je, između ostalog, izgrađen visokoprofesionalan televizijski studio u kojem se održavaju vebinari, prezentacije ili konferencije sa velikim brojem učesnika. Inovacije se takođe mogu vrlo lako predstaviti zahvaljujući živopisnim animacijama.

I na kraju, prošli meseci zahtevali su novi pristup u radu sa našim klijentima: Xella Nemačka je razvila holistički i personalizovani marketinški proces – sa digitalnim blokovima od vebinara do onlajn časopisa i integracijom robota za ćaskanje kako bi direktnu komunikaciju učinili mnogo lakšom za naše kupce.

Pogledajte neke od naših najnovijih inovacionih projekata:



		

Podeli:

   

Sadržaj