BW Quartet – gradi se Xella materijalima

Ušuškan pored reke Save, Belgrade Waterfront predstavlja monumentalni projekat urbane revitalizacije koji nesumnjivo postaje novo gradsko jezgro i nova atraktivna međunarodna destinacija. Najveći urbanistički projekat u regionu, biće upotpunjen još jednim impozantnim stambenim kompleksom – BW Quartet.

Svojom jedinstvenom lokacijom u Park Districtu, između Savskog parka i Savske ulice, BW Quartet nudi sve što je potrebno za ispunjen gradski život. Njegovo arhitektonsko rešenje inspirisano je evropskim stilom i odiše duhom starog dela grada, dok se sa druge strane nalazi u centru gradskih zbivanja. Najnoviji kompleks zgrada Belgrade Waterfront-a pozicioniran je preko puta Savskog parka, sa predivnim pogledom na zelenilo i prirodu kakva se retko sreće u srcu grada.

U okviru ovog kompleksa u toku je izgradnja četiri stambene zgrade.

BW Quartet 1 je prva osmospratnica u Belgrade Waterfront-u. Svojom jedinstvenom arhitekturom savršeno se uklapa u okruženje, a nudi sve potrebno za savremen život. Blizina Savskog parka i starog gradskog jezgra obezbeđuje lak pristup sadržajima i kvalitetnu ispunjenu svakodnevicu. Uz stari grad na korak od stana, tu je i najveća regionalna šoping, gastronomska i zabavna destinacija Galerija, kao i brojni sadržaji na Sava Promenadi.

BW Quartet 2 je nova šestospratna zgrada kompleksa BW Quartet  koja odiše standardima najvišeg kvaliteta smeštenim u jedinstven ambijent. Sa Savskim parkom duž jedne strane i Savskom ulicom koja ga povezuje sa starim delom grada, ovaj lokalitet nudi izvanredan kvalitet urbanog života u susedstvu okruženom prirodom.

Vrhunski kvalitet očekuje se i od same gradnje, pa su za građevinske materijale odabrani  Xella brendovi: Ytong, Silka i Multipor. Tako će za gradnju fasadnih zidova ovog kompleksa biti korišćeni Ytong Termo blokovi debljine 33 cm, koji će obezbediti izuzetnu energetsku efikasnost objekta, dok ce primena Ytong Fono 25 i Silka 115 NF blokova, budućim stanarima osugarati najbolji zvučni komfor i stanovanje bez buke. Navedeni Xella asortiman biće korišćen na pozicijama između stambenih jedinica, kao i na poziciji stan/hodnik. Multipor termoizolacione ploče koje odlikuje A1 klasa negorivosti i izuzetna paropropusnost materijala, prepoznate su kao idealno rešenje za izolaciju betonske konstrukcije samih hodnika.

Moderan dizajn, kvalitetna gradnja i pažljivo uspostavljena ravnoteža između prirodnih pejzaža i izgrađenog okruženja, čine ovaj  kompleks idealnim mestom za komforan i kvalitetan način stanovanja.

Projekat je uradila arhitektonska firma RMJM iz Beograda, a izođač zidarskih i završnih radova je Zidar Negotin.

U objekat će biti ugrađeno oko 7.500 m3 Xella materijala a završetak radova očekuje se 2024. godine.

Podeli:

   

Sadržaj