logo

BW – Plot 15 gradi se Xella materijalima [Video]

Najveći urbanistički projekat u regionu Belgrade Waterfront, biće upotpunjen još jednim impozantnim stambenim kompleksom- Plot 15.

U okviru ovog kompleksa projektovane su dve stambene zgrade – BW Aria i BW Terra.

Arhitektonsko rešenje unosi jedinstvenu dinamiku forme i teksture u postojeći kontekst Belgrade Waterfront-a, nudeći novu, uzbudljivu stambenu jedinicu koja promoviše jednostavan život u savremenom okruženju sa obiljem sadržaja.

Pažljivo uspostavljena ravnoteža između prirodnih pejzaža i izgrađenog okruženja, čije su glavne karakteristike prožetost bujnim zelenilom, opuštajuća atmosfera i širok izbor sportskih i rekreativnih sadržaja, čini ovaj  kompleks idealnim mestom za komforan i kvalitetan način stanovanja.

Plot 15 predstavljaće savršen izraz stila, funkcionalnosti i kvaliteta, ali pre svega odraz visokih standarda u pogledu gradnje.

Kompleks će biti izgrađen od savremenih i ekoloških Xella materijala, koji će osigurati vrhunski kvalitet gradnje a stanarima obezbediti zdravo, udobno i ekonomično stanovanje.

Arhitekturu zgrada BW Aria i BW Terra, karakterišu po tri kaskadna bloka prefinjenog dizajna koji fasadi daju jedinstven i upečatljiv izgled.

Zahvaljujući upotrebi Ytong Fono blokova debljine 20cm sa dodatnom termoizolacijom od 12cm upravo na poziciji fasadnih zidova, čitav kompleks odlikovaće vrhunska termo ali i optimalna zvučna izolacija.

Za izgradnju ovog stambenog kompleksa koristiće se još i Ytong Fono blokovi debljine 25 i 15 cm, kao i Ytong Interio blokovi debljine 10 cm. Navedeni Xella asortiman biće upotrebljen na pozicijama između stanova, kao i na poziciji između stana i hodnika.

U objekat će biti ugrađeno oko 4.000 m3 Xella materijala.

Projekat je uradio arhitektonski studio LFG, dok je izvođač radova domaća kompanija Gradina.

Podeli:

   

Sadržaj