BW Metropolitan gradi se Ytong materijalima

Za gradnju atraktivne stambene zgrade „BW Metropolitan“ u okviru „Beograda na vodi“ koriste se i proizvodi iz Xella asortimana.

BW Metropolitan je prepoznatljiv po karakterističoj fasadi sa upečatljivim zaobljenim delom okrenutim prema kružnom toku, a sam objekat pozicioniran je na početku Bulevara Vudroa Vilsona. Zgradu odlikuje suptilan dizajn, funkcionalan raspored i dobra povezanost sa drugim delovima grada, kao i predivan pogled koji se sa 60 metara visoke zgrade pruža ka ušću Save u Dunav, Kalemegdanu, Savskom mostu i Bristol parku.

Projekat sadrži 325 stambenih jedinica različitih struktura, pa će se tako u ponudi ovog kompleksa naći stambene jedinice od studija do petosobnih stanova koji su raspoređeni na ukupno 17 spratova. Fasada ove specifično dizajnirane zgrade napravljena je od kombinacije čvrstih i prirodnih materijala, sa multi-split sistemom klimatizacije. Stanarima će na raspolaganju biti i podzemna garaža na dva nivoa, kao i prodavnice, kafei i restorani na podijumu.

Jedan od imperativa celog projekta bio je i vrhunski kvalitet gradnje, pa su za građevinske materijale odabrani i zidni blokovi Ytong Classic debljine 20 cm, potom pregradni blokovi Ytong Interio debljine 10, 12 i 15 cm, kao i univerzalne ploče Ytong Design debljine 7,5 cm. Navedeni Xella proizvodi korišćeni su na pozicijama između stanova, kao i na pozicijama između stanova i hodnika.

Projektant zgrade BW Metropolitan je kompanija „RMJM“, izvođač radova „Robers“, dok je investitor „Belgrade Waterfront“, a očekuje se da će kompletan završetak ove stambene zgrade biti u oktobru 2021. godine.

Podeli:

   

Sadržaj