ASAP u radnoj poseti objekta Airport Garden, u organizaciji kompanije Xella [VIDEO]

Kompanija Xella je u partnerstvu sa ASAP – Association of Serbian Architectural Practices, organizovala stručni obilazak jednog od trenutno najvećih gradilišta u Beogradu.


Ovaj jedinstveni B2B događaj pružio je arhitektama mogućnost da se sa principima održive gradnje upoznaju iz prve ruke. ASAP Partner Day bila je jedinstvena prilika za domaće arhitekte da se o Xella premium rešenjima u stanogradnji informišu neposredno, kroz lično iskustvo.
Arhitekte iz ASAP-a posetile su prvu fazu izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa Airport Garden, koji se gradi u novobeogradskom bloku 64, primenom Ytong i Silka blokova.

Pored stručnog vođenja, Edin Dalifi, Aleksandar Đikanović i Marko Trifunović iz kompanije Xella Srbija okupljenim arhitektama pružili su odgovore na brojna pitanja u vezi primenjenih sistema gradnje i tehničkih karakteristika materijala.

Posebnu pažnju projektanata privukli su termičke karakteristike fasadnih zidova, zvučna izolacija pregradnih zidova, ekonomičnost i brzina gradnje.
Fasadni zidovi kompleksa Airport Garden dizajnirani su po najvišim savremenim standardima. Pored toga, objekat je projektovan u energetskom razredu „B“, uz poseban akcenat na izuzetnu zvučnu izolaciju.

Visok nivo zvučne izolacije objekta Airport Garden postignut upotrebom Ytong Fono i Silka blokova na poziciji fasadnih i pregradnih zidova. Tokom gradnje u objekat će biti ugrađeno preko 8.000 m3 Xella materijala.

U cilju kreiranja povoljnog ambijenta za održivu gradnju, više nego ikad pre, građevinskoj industriji u Srbiji potrebno je snažno povezivanje arhitektonskih praksi i uspešnih kompanija. Stoga je Kompanija Xella, kao domaćin Partner Day-a, sa velikim zadovoljstvom ugostila partnere iz ASAP-a, i upoznala ih sa svim prednostima Xella sistema i principima održive gradnje – izjavio je Edin Dalifi, project manager kompanije Xella.

Podeli:

   

Sadržaj