I leti i zimi – idealan termo blok

Superiornost Ytong materijala ogleda se u njegovoj višestrukoj funkcionalnosti, ali iznad svega u vrhunskim termoizolacionim osobinama, zahvaljujući poroćelijskoj strukturi i sposobnosti materijala da gotovo ne akumulira toplotu.

Pored stroge kontrole kvaliteta kontinuirano radimo i na unapređenju proizvoda, te uspešno odgovaramo na sve izazove savremene gradnje. Dodatno smo unapreili lambda vrednost Ytong blokova, što rezultira još boljim termičkim osobinama.

Šta je lambda (λ) vrednost i kako se odražava na termiku?

Lambda (λ) vrednost je u građevinarstvu poznata kao koeficijent toplotne provodljivosti, odnosno sposobnost materijala da provodi toplotu. Što je koeficijent toplotne provodljivosti niži, to su termoizolaciona svojstva materijala bolja. Drugim rečima, manja lambda vrednost znači veću uštedu energije.

Unapređeni koeficijent toplotne provodljivosti Ytong Termoblokova 30 i 37,5cm, sada iznosi svega 0,084 W/mK.

Niska računska lambda vrednost (λdesign=0,088 W/mK) obezbeđuje fantastičnu energetsku efikasnost materijala, i to samo u jednom bloku. Ytong termoblok, debljine 30cm zadovoljava važeće tehničke propise i bez dodatne termoizolacione ploče (U=0,278 W/m²K). Upravo zbog svojih izuzetnih termičkih karakteristika, Ytong je -najbolji izbor za izgradnju objekata niske potrošnje energije, pasivnih objekata i zgrada gotovo nulte energije.

Uporedite i sami…

…iako je zid mnogo tanji i bez dodatne termoizolacije, koeficijent prolaza toplote (U) kod Ytong zida je isti kao kod različitih vrsta zidova od tradicionalnih materijala sa termoizolacijom!

Izaberite Vaš Ytong Termo blok

ENERGETSKA KUĆA

Koeficijent prolaza toplote (U) YTONG Termo bloka debljine 30 cm iznosi:

U ≤ 0,30 W/m2K,

što ispunjava sve zahteve strogog standarda termoizolacije DIN 4108 Savezne Republike Nemačke.

NISKOENERGETSKA KUĆA

Budućnost je pred Vama. Standardi EU za termoizolaciju propisuju pravila i normative za izgradnju niskoenergetske kuće koja štedi energiju i čuva životnu sredinu.

YTONG Termo blok debljine 37,5 cm ispunjava:

U = 0,24 W/m2K,

što je prvi preduslov kvalitetne niskoenergetske kuće. Sa takvom vrstom gradnje ostvarujete značajnu uštedu energije za grejanje i hlađenje tokom godine u odnosu na tradicionalni sistem gradnje!

Podeli:

   

Inovacije

Sadržaj